Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LISA IE-pleitwedstrijd

14 maart 2020 @ 13:00 18:00

Op zaterdag 14 maart 2020 vindt alweer de derde editie van de LISA IE-pleitwedstrijd plaats! LISA is de studievereniging voor Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen, en Digi Juridica is ook dit jaar weer uitgenodigd om een afvaardiging te sturen die zal strijden om de titel mee naar huis te nemen.


De dag wordt afgetrapt met een brunch, waarbij de gelegenheid aanwezig is om kennis te maken met de aanwezige juryleden, waaronder veel advocaten en rechters. De wedstrijd zal rond 13:00 starten met de eerste voorronde, waarvoor de casus uiterlijk een week van tevoren wordt opgestuurd. Hierna volgt een snelpleitronde, waarvoor elk team de casus op de dag zelf zal ontvangen en na voorbereidingstijd een pleidooi mogen voordragen. Afhankelijk van de beoordelingen van deze twee rondes worden twee teams toegelaten tot de finale om de strijd te beslechten wie de beste IE-studentpleiter van Nederland is! 


De aanwezige kantoren zijn Dirkzwager, Brinkhof, Hogan Lovells en JPR. Op donderdag 27 februari zal ter voorbereiding een pleittraining bij Dirkzwager in Arnhem plaatsvinden, waarvoor jij je ook kan aanmelden. Dit is natuurlijk best een eind, dus is het voor onze leden ook mogelijk om mee te doen aan een pleittraining van Cicero, gewoon op de VU! Meer informatie hierover volgt nog. 

Aanmelding voor de pleitwedstrijd kan per team van 2 tot uiterlijk 24 januari. Natuurlijk is het mogelijk je individueel aan te melden bij ons, dan zal gekeken worden of het mogelijk is je in een team te plaatsen.  Aanmelden kan via dit formulier.