Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kantoorbezoek De Clercq

13 december @ 15:30 18:00

De Clercq Advocaten Notariaat

Hoge Rijndijk 306
Leiden, 2314AM Nederland
+ Google Maps

Op 13 december zal het volgende kantoorbezoek aan een van de sponsoren van Digi Juridica, en zullen we langs gaan bij De Clercq in Leiden. De Clercq is een middelgroot advocatenkantoor, dat aan de top van de Nederlandse advocatuur staat. Daarnaast hebben ze een sterke expertise in IE, IT en privacy.

Tijdens het bezoek zal, na ontvangst, een lezing worden gegeven over onderstaande onderwerpen. Na de lezing mogen we aansluiten bij de kantoorborrel en kan je het kantoor en de medewerkers beter leren kennen.

Teun Pouw: Een praktijkcasus (merken-en auteursrecht): van constatering counterfeit via diverse procedures tot schikking

Een bespreking van een praktijkcasus, waarbij na constatering van een merk- en auteursrechtinbreuk achtereenvolgens een nietigheidsprocedure bij het EUIPO is gevoerd (tegen een nota bene door de counterfeiter gedeponeerd merk), een bodemprocedure en een kort geding. Zowel de juridische aspecten als de praktische aspecten worden besproken (IE-aspecten, bewijsrechtelijke aspecten, mogelijkheid tot verhaal schade, afweging kosten/baten en dergelijke) 

Jeroen van Helden: Privacybescherming: niet langer een papieren tijger?

Regels voor (geautomatiseerde) gegevensverwerking bestaan al enkele decennia. Lange tijd kreeg dit type regelgeving het verwijt een papieren tijger te zijn. De AVG beloofde hierin verandering te brengen, vooral door toezichthouders de bevoegdheid te geven forse boetes op te leggen. Hoe zijn de (Europese) toezichthouders de afgelopen 1,5 jaar met deze bevoegdheden omgegaan? Heeft de privacybescherming eindelijk tanden gekregen?

Aanmelden kan tot en met 10 december via dit formulier.