Kantoorbezoek De Clercq

13 december 2019 @ 15:30 18:00

De Clercq Advocaten Notariaat

Hoge Rijndijk 306
Leiden, 2314AM Nederland
+ Google Maps

Op 13 december zal het volgende kantoorbezoek aan een van de sponsoren van Digi Juridica, en zullen we langs gaan bij De Clercq in Leiden. De Clercq is een middelgroot advocatenkantoor, dat aan de top van de Nederlandse advocatuur staat. Daarnaast hebben ze een sterke expertise in IE, IT en privacy.

Tijdens het bezoek zal, na ontvangst, een lezing worden gegeven over onderstaande onderwerpen. Na de lezing mogen we aansluiten bij de kantoorborrel en kan je het kantoor en de medewerkers beter leren kennen.

Teun Pouw: Een praktijkcasus (merken-en auteursrecht): van constatering counterfeit via diverse procedures tot schikking

Een bespreking van een praktijkcasus, waarbij na constatering van een merk- en auteursrechtinbreuk achtereenvolgens een nietigheidsprocedure bij het EUIPO is gevoerd (tegen een nota bene door de counterfeiter gedeponeerd merk), een bodemprocedure en een kort geding. Zowel de juridische aspecten als de praktische aspecten worden besproken (IE-aspecten, bewijsrechtelijke aspecten, mogelijkheid tot verhaal schade, afweging kosten/baten en dergelijke) 

Jeroen van Helden: Privacybescherming: niet langer een papieren tijger?

Regels voor (geautomatiseerde) gegevensverwerking bestaan al enkele decennia. Lange tijd kreeg dit type regelgeving het verwijt een papieren tijger te zijn. De AVG beloofde hierin verandering te brengen, vooral door toezichthouders de bevoegdheid te geven forse boetes op te leggen. Hoe zijn de (Europese) toezichthouders de afgelopen 1,5 jaar met deze bevoegdheden omgegaan? Heeft de privacybescherming eindelijk tanden gekregen?

Aanmelden kan tot en met 10 december via dit formulier.

Kerstborrel

12 december 2019 @ 17:30 19:30

Om je alvast in de kerststemming te krijgen, organiseert Digi Juridica op donderdag 12 december een kerstborrel!

De borrel zal beginnen om 17:30 en wordt gehouden bij De Blauwe Engel. Zoals gewoonlijk zijn de eerste drankjes op onze kosten.

We hopen jullie daar allemaal te zien.

De Blauwe Engel

Strawinskylaan 143
Amsterdam, 1077XX Verenigde Staten
+ Google Maps

University of The Netherlands recordings

10 december 2019 @ 20:00 22:00

Digi Juridica has been invited by the University of The Netherlands to attend the recording of their lectures on December 10th at 20:00h, in Club AIR in Amsterdam. If you haven’t heard of them, the University of The Netherlands records short lectures by all sorts of scientists, which they provide on the internet and with their podcasts. The lectures are recorded with a live audience, which we’ll be attending.
During the night five different scientists will give 20 minute presentations on a variety of topics. The topics that will be discussed are as follows:

What are the global poor doing online? 

How can we detect victims of human trafficking?

What is the risk of saying your choices out loud? 

Why are anorexia patients not able to judge their body size? 

Female Action Heroes.

More information on some of the topics can be found at the website of the University of The Netherlands.
Digi Juridica only has 15 spots for the night. So, if you want to join, make sure you apply in time. It’s first come, first served! You can apply by filling in this form. Registration closes on november 26th. 
To get in the mood, you can listen to the podcast here.

Club air

Amstelstraat 24
Amsterdam, 1017DA Verenigde Staten
+ Google Maps

Scriptiebijeenkomst

2 december 2019 @ 17:30 20:00

Wij hebben vernomen dat veel van jullie het lastig vinden om een scriptie onderwerp te kiezen of bedenken. Daarnaast hebben de docenten van intellectuele eigendom ons gemeld dat de IE scriptiebegeleiders helaas al vol zitten. Wat voor sommigen zal betekenen dat zij een ander onderwerp zullen moeten kiezen dan zij in eerste instantie voor ogen hadden. 

Dit was een goede reden voor ons om een scriptiebijeenkomst te organiseren. Bij deze scriptiebijeenkomst zullen de docenten Tina van der Linden, Anne de Hingh en Tijmen Wisman jullie informeren over interessante onderwerpen om een scriptie over te schrijven. Heel nuttig dus! 

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 2 december om 17:30 na het college van Methoden in zaal HG-10A00. Het college zal een uur duren waarin elke docent aan bod komt. Na afloop is er een nog een uur de mogelijkheid om aan een docent naar keuze vragen te stellen. Dit vragenuur zal plaatsvinden in aparte lokalen. Voor de bijeenkomst is aanmelding niet nodig. 

Als er nog vragen zijn kunnen jullie contact opnemen met activiteiten@digijuridica.nl
We hopen jullie allemaal maandag te zien!

Verjaardagstaart bij Digi Juridica!

2 december 2019 @ 14:00 15:30

Op 1 december 2015 is Digi Juridica ontstaan. Kom de start van het eerste lustrum met ons vieren en geniet mee van een heerlijke tompouce! We zijn op maandag 2 december van 14-15.30 te vinden in de ledenruimte naast de bestuurskamer (2A-02) op de tweede verdieping van het Initium.

Kom gezellig langs!

TechLAWlogy Talk #2: The evolution of money in the digital age

28 november 2019 @ 13:00 15:00

On Thursday 28 November, from 13:00h until 15:00h we will have the first TechLAWlogy Talk organized by the International Committee! In this event we are going to have the opportunity to receive a lecture by European Central Bank Adviser Mr. Wiebe Ruttenberg followed by an open discussion. Mr. Ruttenberg will discuss the ever-changing concept of money in the lecture titled “The Evolution of Money in the Digital Age.”

Some topics will be virtual currencies, Facebook’s Libra and how to deal with these. How will society respond to the development of money? Will the European Central Bank, at some point, get involved in the issuance of digital currency? One thing is certain – doing nothing is not an option.

You can sign up trough this form: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoA5IjIJwAEgkzjjJr0hTb-Suls2Gn7WWfkRG3GxYrac0EIA/viewform

Pleitmiddag bij Hoyng Rokh Monegier

14 november 2019 @ 15:00 18:00

In samenwerking met Cicero organiseert Digi Juridica een kantoorbezoek aanHoyng Rokh Monegier. Dit Europees boetiek-kantoor, onder andere gevestigd in Amsterdam, is opgericht in 2015 en gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht (patenten, handelsgeheimen, handelsmerken, auteursrechten en ontwerp-rechten). De casus die we gaan behandelen is een mix van grote merken die een bepaald patroon verwerken (batik stof) en een auteursrechtelijke bescherming door de makers van de batik stof in India. 

Om je klaar te stomen voor de pleitavond kun je vóór het bezoek een (niet-verplichte) pleittraining volgen. Deze training wordt gegeven door Cicero en zal plaatsvinden op maandag 11 November om 19:00 uur op de VU. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden, iedereen met deze uitnodiging kan langskomen. 

Tijdens de pleitmiddag bij Hoyng Rokh Monegier wordt de groep opgesplitst in drie groepen (eiser, gedaagde en rechtbank). Elk team analyseert de casus die gaat over batikstof-print dat door grote merken wordt gebruikt. Vervolgens kiest elk twee mensen uit hun team die gaan pleiten of, als je rechtbank speelt, drie rechters die de uitspraak doen. Niet iedereen hoeft dus te pleiten.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit kantoor? Aarzel dan niet, en klik hier om je aan te melden. Aanmelding kan tot en met 3 november 2019. Hoyng Rokh Monegier vraagt van iedereen die zich opgeeft een CV en cijferlijst. Het kantoor wil namelijk graag een beeld hebben van wie zij voor zich hebben. Deze gegevens worden verder niet gebruikt ter selectie. Iedereen die zich aanmeldt, komt dus in aanmerking voor het kantoorbezoek. 

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met activiteiten@digijuridica.nl of abactis@cicero.amsterdam

Hoyng Rokh Monegier

Amstelplein 1
Amsterdam, 1096 HA Verenigde Staten
+ Google Maps
https://www.hoyngrokhmonegier.com

Inhousedag Allen & Overy

8 november 2019 @ 14:00 18:00

Op vrijdag 8 november a.s. zal Digi Juridica een bezoek brengen aan Allen & Overy tijdens de inhousedag “Explore A&O”. Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor met meer dan 300 werknemers in Amsterdam. Het kantoor is onder andere actief op het gebied van intellectuele eigendom, media, telecommunicatie en technologie. Tijdens dit bezoek zul je op een interactieve manier met het kantoor in aanraking komen en zo het kantoor beter leren kennen. 

Het bezoek zal starten om 14:00 en duren tot 17:00, waarna er een aansluitende borrel plaatsvindt. Lijkt het jou leuk om mee te gaan? Meld je dan aan via dit formulier. Het kantoor ontvangt ook graag je CV.

Allen & Overy

Apollolaan 15
Amsterdam, 1077AB Verenigde Staten
+ Google Maps
http://www.allenovery.com/pages/default.aspx

De inschrijvingen voor de studiereis zijn geopend!

Zoals bekend gemaakt tijdens de borrel, vindt Digi Juridica’s eerste studiereis plaats in: Lissabon!
De reis is van 3 tot en met 7 februari 2020 en kost slechts €250,-! Dit bedrag is inclusief, maar niet uitsluitend
– Vlucht
– Verblijf
– 1x Diner
– Kantoorbezoeken en activiteiten
Naast een aantal studie gerelateerde activiteiten, zullen we ons uiteraard bezig gaan houden met het ontdekken van de hoogtepunten van Lissabon. Denk aan musea- en kantoorbezoeken, Portugese lekkernijen en goedkope drankjes.
Wil jij één van de 25 studenten zijn die mee kan op deze onvergetelijke reis? Meld je dan voor zondag 10 november 2019 om 23:59u aan via dit inschrijfformulier: https://forms.gle/TcKJho3i6mHiPWZc7
Let op: we vragen een aanbetaling van €125,-. Meer informatie hierover volgt per mail na de selectieprocedure, die plaatsvindt op grond van de motivatiebrieven. In week 46 nemen we contact op met de geselecteerde studenten.

Studiereis bekendmakingsborrel

4 november 2019 @ 17:30 20:00

De eerste periode van het jaar is inmiddels voorbij. Dat betekent dat het alweer hoog tijd is voor een gezellige borrel. De afgelopen weken is de studiereiscommissie hard bezig geweest met de organisatie en planning van DigiJuridica’s eerste studiereis en kan niet wachten om meer over de reis met jullie te delen. Daarom zal de studiereiscommissie tijdens de borrel de bestemming van de studiereis onthullen.

De borrel zal plaatsvinden op maandag 4 november om 17:30, gelijk na het eerste college van ‘Methoden van rechtswetenschap’. Dit keer zullen we borrelen bij Market33 (5 minuten lopen vanaf de VU/De Boelelaan). Jullie kunnen dus in één keer door vanuit college. Bij Market33 is genoeg keus om een lekkere hap te halen en van ons krijgen jullie een welverdiend gratis drankje. Klinkt goed, niet? We hopen jullie allemaal dan te zien! 

P.s. alvast een kleine hint over de bestemming: de gemiddelde temperatuur op plaats van bestemming ligt wat hoger dan in Nederland..

Market33

Claude Debussylaan 33
Amsterdam, 1082MC Verenigde Staten
+ Google Maps